Aktiviteter

Att göra när man besöker Kerstins camping

Vill man aktivera sig hemma på campingen så kan utmana varandra på mini-golf, eller ta en skön promenad eller löprunda på vårt fina anlagda motionsspår i skogen intill. Det är ett enkelt sätt att uppleva naturen, som alltid finns nära till hands här på Kerstins.

Varför inte tillsammans med barnen kombinera en morgonstund på lekplatsen och lilla lekstugan, med frukost-picknick i gräset intill? Passa på att bara vara och njuta av lugnet i den avkopplande gårdsmiljön.

Ibland kan det vara skönt att låta (hus)bilen stå och ta sig en cykeltur för att utforska omgivningarna. Vi hyr ut både vuxen- och ungdomscyklar och hjälmar och barnstol finns så klart att låna till.

När sen kvällen kommer och det är dags att varva ned efter dagens alla aktiviteter, kan det vara skönt att sitta ned och umgås vid vår grillplats.

Utflyktsmål

Kerstins camping är också en bra startpunkt för allehanda utflykter.

Akvedukten i Håverud – en unik konstruktion där såväl landsväg som järnväg passerar över den plåttillverkade akvedukten. Akvedukten i Håverud (vastsverige.com)

Sol och bad – en dryg mil från Kerstins camping kan man ta sig ett dopp vid några av Vänerns fantastiska badstränder. Till exempel Näs sannar, Näs Sannar eller tillgänglighetsanpassade Vita sannar, Vita Sannar.

För kombinerat fiske och bad så tar man sig norr om Mellerud till sjön Åklång som är en del av Dalslands kanal, vid Sundserud, Åsensbruk. Tänk på att fiske kräver fiskekort. För mer information: Sundserud/ Åklång  Alternativt utgår man från den tillgänglighetsanpassade badplatsen Strömmersvik, vid den mindre sjön Örsjön. Även här krävs det fiskekort. Strömmersvik

För mer tips om vad mer som finns att upptäcka om Vänern: Välkommen till Vänern

Dalslands kanal är så mycket mer än ”bara” 26 mil fantastisk vattenväg. Förutom den vackra natur som erbjuds längs kanalen, finns mycket att upptäcka kring dess historia och rika kulturliv. Dalslands kanal.

För den golf-intresserade är det inte långt till Melleruds golfklubb: Välkommen till Melleruds Golfklubb | Melleruds golfklubb

Loppisar och antikt – tycker man om gamla fina saker så finns det en hel del platser att besöka. Tips finns samlat här: Loppis och antikt Mellerud

Vandringsleder i närheten av Mellerud och i Dalsland med kartor och information hittar man här: Vandra i Mellerud och Dalsland

För mer tips och information, kontakta gärna vår personal i receptionen.